Adfinco: uw partner bij bedrijfsovernames

Op dit moment staan veel bedrijven te koop, de ‘baby boom’ generatie wil gaan genieten van een welverdiend pensioen. Adfinco begeleidt (potentiële) kopers bij alle fasen van het aankoopproces.

De markt voor bedrijfsovernames is volop in beweging. Op internet en via nieuwsbrieven zijn veel ondernemingen te vinden die te koop staan. Keuze te over zou je dus zeggen. Helaas zit er veel kaf tussen het koren. Een groot aantal bedrijven staat er lang niet zo goed voor als de gelikte ‘verkoop-memoranda’ willen doen geloven. Ook staan veel interessante bedrijven niet openbaar te koop.

Adfinco partner Biosis Investor Support heeft zich gespecialiseerd in de aankoop van bedrijven. Haar cliënten zijn ondernemingen met groeiambities, informal investors, maar ook steeds meer zogenaamde Management Buy-In (MBI) kandidaten, ervaren managers in loondienst die ondernemer willen worden. Naast zoeken in openbare informatie en het uitgebreide netwerk, worden mogelijk aantrekkelijke bedrijven actief benaderd.

Bij elke bedrijfsovername is het van belang de risico’s goed in kaart te brengen en, hoe vervelend soms ook, nee te durven zeggen als belangrijke zaken niet kloppen of niet goed voelen. Geduld is daarbij heel belangrijk.

Een strakke regie van de communicatie tussen alle betrokken partijen (accountant, jurist, fiscalist, notaris, bank) is vereist. Het is dan ook essentieel bij het aankoopproces een betrouwbare, deskundige en ervaren adviseur te kiezen waar het mee ‘klikt’. Een klankbord, maar ook iemand die de zaken waar nodig zelf afhandelt.

Reacties gesloten.