Adfinco: uw partner bij Bedrijfsfinancieringen

Binnenkort komt uw accountant weer langs om de jaarrekening samen te stellen. Begin 2012 is een uitstekend moment om nieuwe kredietafspraken te maken met uw bank.

Na de crises van 2008/2009 hebben veel bedrijven de weg omhoog weer gevonden. Na het overgangsjaar 2010 hebben een groot aantal bedrijven in 2011 een prima financieel resultaat behaald. Helaas lijkt een ‘dubbele dip’ onvermijdelijk, dus zal de druk op de resultaten vanaf 2012 weer toenemen.

Bij de beoordeling van een kredietaanvraag spelen de jaarcijfers een belangrijke rol. De bank gebruikt deze cijfers echter niet alleen om te beslissen over het al dan niet verstrekken van een lening. De aangeboden rentetarieven zijn gebaseerd op de financiële gezondheid van het bedrijf en die meet een bank door de jaarcijfers te analyseren.

Heeft u investeringsplannen of, ook zeer belangrijk, wilt u de invulling van uw financieringsbehoefte veiligstellen, vraag dan aan uw accountant de jaarcijfers 2011 snel op te stellen. De specialisten van Adfinco kunnen u dan begeleiden bij het realiseren van een optimale financiering tegen de best mogelijke voorwaarden, tegen de kortst mogelijke doorlooptijd.

Er is overigens nog een belangrijke reden zo snel mogelijk naar de bank te gaan. Zoals u dagelijks kunt lezen krijgen de banken het steeds moeilijker om aan geld te komen. Krediet dreigt daarom nog schaarser te worden en daarmee fors duurder.

Indien u meer wilt weten kunt u contact op te nemen met één van onze partners.

Reacties gesloten.