met Adfinco naar grotere hoogte

Ukuntmijhuren.nl

“Als ondernemer ben je de hele dag aan het werk en sta je niet altijd stil bij bancaire zaken. Maar toch is het goed om zo nu en dan de lopende financieringen eens tegen het licht te houden. Veel mensen doen dat met hun privé hypotheek en verzekeringen ook, dus waarom zou je dat zakelijk niet doen? Het kan je veel geld besparen”, aldus John van Haren, directeur van Ukuntmijhuren.nl.

Ukuntmijhuren.nl met vestigingen in Zeist en Renkum verhuurt steigers en hoogwerkers door heel Nederland. Het bedrijf is enkele jaren geleden opgericht door John van Haren. John van Haren is een selfmade man: ooit begonnen als glazenwasser, schafte hij voor de uitoefening van zijn vak een hoogwerker aan. Hij merkte dat er vraag was naar het huren van hoogwerkers en daarmee is hij verder gegaan. Nu vier jaar later is het bedrijf gegroeid naar een omzet van meer dan 1 miljoen euro. John van Haren: “Met ons bedrijf hebben wij een landelijke dekking en om al onze klanten nog sneller van dienst te kunnen zijn, willen wij het aantal vestigingen in de toekomst verder uitbreiden.”

Onafhankelijke deskundigheid
Als gevolg van de snelle groei van het bedrijf zijn veel hoogwerkers in het begin aangeschaft op leasebasis. Maar op een zeker moment vroeg John zich af of het met al die verschillende contracten nog wel goed zat en of dat niet efficiënter kon. ”Het leek mij verstandig om de contracten eens door een onafhankelijk persoon te laten bekijken. Via de business club kende ik Hans de Nijs van Adfinco en ik heb hem gevraagd onze leasecontracten eens tegen het licht te houden. Terwijl Hans hiermee bezig was, kwam er tevens een overname op mijn pad en ook hiervoor heb ik de deskundigheid van Hans ingeschakeld.”

Vertalen van klant naar bank
Hans de Nijs van Adfinco Gelderse Vallei heeft bij de overname de onderhandelingen begeleid en daarnaast de financiering voor de overname geregeld. Hans de Nijs vertelt hierover: “John van Haren heeft goede contacten met zijn huisbank, maar wilde toch een onafhankelijk deskundige laten meekijken. Wij kunnen de ondernemer veel werk uit handen nemen en ontzorgen. Bovendien brengen wij samen met de ondernemer zijn wensen in kaart en vertalen deze in een financieringsaanvraag.”
“Daarmee gaan wij vervolgens naar verschillende aanbieders. Dat houdt de banken scherp en helpt bovendien om de vaak trage bankprocessen te versnellen. De huisbankier wilde graag financieren en kwam uiteindelijk met een prima aanbieding.”
John van Haren: “Ik heb een goede relatie met mijn huisbankier en daarom ben ik blij dat de financiering uiteindelijk bij de huisbankier is ondergebracht. Zij boden ook de beste condities voor de financiering. Tot slot heb ik Hans ook gevraagd om naar de
hypotheken voor mijn onroerend goed portefeuille te kijken. En ook op deze financieringen heb ik dankzij de inzet van Hans een hoop geld bespaard. Uiteraard kost de inzet en het advies van Adfinco geld, maar deze kosten hebben wij al lang terug verdiend!”

Download deze case als PDF-bestand

 

Terug naar het Cases overzicht