Brede scope op financieringen siert Adfinco

Reijmer Sierbestrating & Natuursteen

Adfinco kijkt verder dan alleen het kredietaanbod van één financiële instelling en daar profiteren onze klanten van”, aldus Hans de Nijs van Adfinco Corporate Finance & Advice. “Wij helpen ondernemers zicht te krijgen op het aanbod in de markt om zo de juiste financiering tegen de beste condities te verkrijgen.

Zo adviseerde Adfinco bij het optimaliseren van bestaande financieringen van Reijmer Sierbestrating & Natuursteen uit Westervoort maar ook bij het openen van een tweede vestiging van het bedrijf in Duitsland.

Reijmer Sierbestrating & Natuursteen is al meer dan 20 jaar een begrip in Nederland op het gebied van tuininrichting. Het bedrijf verkoopt natuursteen, marmer en betonsteen. Niet zoals de naam doet vermoeden alleen voor buiten, maar u kunt bij Reijmer Sierbestrating ook de terecht voor uw natuurstenen of marmeren vloer binnenshuis. Klanten kunnen in de buitentuinen van Reijmer Sierbestrating ideeën opdoen en de riante overdekte showroom van 1100m2 is ’s avonds tot 9.00 uur open. “Want”, zo zegt de heer Reijmer, directeur/eigenaar van het gelijknamige bedrijf, “onze klanten stellen onze ruime openingstijden op prijs”. Deze flexibele en klantgerichte opstelling legt de onderneming geen windeieren en onlangs is een tweede vestiging in Duitsland (Emmerich) geopend.

Deze uitbreiding heeft grote gevolgen voor de financiële inrichting van de onderneming en daarom heeft de heer Reijmer de financiële expertise van Adfinco in huis gehaald. Adfinco is een prominente onafhankelijke adviesorganisaties op het gebied van financieringen voor het MKB

Hans de Nijs vertelt over zijn advisering bij deze en andere financiële vraagstukken van de onderneming: “In eerste instantie hebben we de bestaande financieringen geoptimaliseerd. Dit hebben we gerealiseerd door een splitsing in het vreemd vermogen aan te brengen op basis van de bestemming. Eén financiering voor bijvoorbeeld het onroerend goed en een financiering voor het werkkapitaal. Dat kan uiteraard bij één bank, maar dat is bij ons geen must. Wij bekijken het totale aanbod van financiële producten in de markt om zo te komen tot een optimale aanbieding voor de klant. Dit in tegenstelling tot de meeste financiële instellingen. Zij kijken alleen naar de pakketten, die zij zelf aanbieden”.

De heer Reijmer over de advisering van Adfinco: “Het goede van Hans de Nijs is, dat hij op de stoel van de ondernemer gaat zitten. Hij denkt als een ondernemer en weet wat nodig is. Daarnaast weet hij de financieringsaanvraag op de juiste wijze en compleet aan een bank te presenteren. Hij weet gewoon waar hij het over heeft”.

Daarom heeft Hans de Nijs de onderneming ook begeleid bij de financiering van de vestiging in Duitsland. “Hierbij kijk ik niet alleen naar de financiering van het project, maar ook naar de fiscale en juridische consequenties. Daar ligt niet mijn directe specialisatie, maar ik zie wel wanneer het verstandig is om externe deskundigheid in te schakelen en dankzij mijn uitgebreide netwerk weet ik juiste mensen voor mijn klanten te vinden. Bovendien houdt onze betrokkenheid niet op, wanneer de financieringen geregeld zijn. Ook bij toekomstige ontwikkelingen, zoals de bedrijfsopvolging door de volgende generatie, blijven wij betrokken en schakelen wij desgewenst externe deskundigen op dit gebied in, om ook hierbij de ondernemers van het beste advies te voorzien”.

 

Download deze case als PDF-bestand

 

Terug naar het Cases overzicht